Monday, 19 November 2012

Selamat ulang tahun yang pertama Darling!

Genap setahun sudah perkenalan aku dengan Mr R. thank You my Lord for Your blessings.

Pelbagai suka duka telah aku lalui bersama si dia. bertengkar2 tu biasalah.. rencah pemanis dalam perhubungan. Cemburu tu tipu lah kalau aku cakap x pernah berlaku pada diri aku kan..boleh dikatakan for every seconds aku simpan dan mewujudkan perasaan CEMBURU itu dalam hati aku..aku pun x tau knapa..tapi seriously, aku hanya sayang dan cinta pada dia sahaja..semoga perhubungan yang telah kita bina dan jaga selama 1 tahun ini akan terus bersinar dan semakin rapat sehinggalah ke satu tahap di mana kau dan aku disatukan mengikut adat.
 
Perkenalan yang bermula pada tanggal 18 NOVEMBER 2011  secara tidak rasminya di dalam laman muka buku sememangnya merupakan satu jalan cerita bagaikan satu rekaan yang begitu unik dan sempurna bagi diri aku ini. Perkenalan yang tanpa dirancang yang akhirnya berputik lah bibit2 saling memendam perasaan cinta antara satu sama lain antara kami berdua. Mungkin itu dikatakan jodoh, Tuhan telah menentukan dengan insan mana yang akan kita bina kehidupan bersama.andai jodoh aku dengan dirinya, pasti semuanya akan diberkati sehinggalah saat itu tiba.
 
Terima kasih juga buat parents aku yang sentiasa menyokong atau dalam erti kata lain "mengizinkan" hubungan cinta antara kita.
 
Oleh itu, wahai Sang Arjuna hati aku, Mr Roedricall, jagalah aku dengan sebaiknya dan dengan sempurna.
 
I LOVE YOU!


I miss you!
 
 
 
 
_MISS BRONA_
 

Saturday, 20 October 2012

PERTANDINGAN FORUM ANTARA IPG PERINGKAT KEBANGSAAN 2012

Selamat petang blogger2 sekalian.
Apa khabar? apa citer? Ni hao ma??
 
hohohoho..lama sudah tidak update blog..x da masa..masa ada, tp spend untuk tidur ja lebih..hehe
hari ini nak update pasal  Pertandingan Forum antara Institut Pendidikan Guru Peringkat Kebangsaan 2012:-)
setelah 3 hari, berakhirlah sudah pertandingan forum pada hari ini. Nak tahu keputusannya x???jeng..jeng..jeng...
 
KEPUTUSAN PERTANDINGAN FORUM ANTARA INSTITUT PENDIDIKAN GURU PIALA YAB MENTERI BESAR PERAK DARUL RIDZUAN 2012: 1.IPG KAMPUS GAYA
2.IPG KAMPUS PENDIDIKAN TEKNIK
3.IPG KAMPUS IPOH
4.IPG KAMPUS BAHASA MELAYU
 
naaa..IPG KAMPUS IPOH dapat tempat ketiga kot..wiwitttt...tahniah buat team IPG IPOH yang terdiri daripada zaim, anas, abg farthur, abg syafiq dan juga syam skinny! u ollss memang hebat.,.terutamanya my sifu..hihi..Anas..hem3..
 
Tahniah juga buat IPG Kampus Gaya kerana sekali lagi muncul sebagai juara pertandingan forum ini. 2 tahun berturut-turut memegang gelaran JOHAN.memang tabik la..hebat!..dalam banyak2 tu, aku paling suka PENGERUSI dari IPG Kampus Gaya, bukan sebab muka comel, muka comel tu, bonus la kan..hihi..tapi cara dia mengendalikan forum tadi memang bestttt..like it! tahniah awak! walaupun x ingat dah nama dia..ko memang layak dapat anugerah PENGERUSI TERBAIK..wiwittt
 
Paling penting, panel kegemaran kali ini, hem2..Anas....hoho..alahaiiii hatiiii..;)
 
Apa-apa pun, tahniah buat semua pasukan, tak kira yang menang atau yang kalah, kamu semua memang hebat! Teringin pula rasa di hati nak mencuba ikut forum..tapiii..aku x da bakat camni..hihi..kalau bersyarahan dan bersajak tu boleh lagi laa kott..boleh blaa..haha
 
Me (Miss Brona) and Kak Long (Masjue)
-penonton dan penyokong setia pasukan IPG KAMPUS IPOH-
-penonton yang paling awal sampai dewan-
 
 
by the way, tu ja yang aku mampu ceritakan serba sedikit mengenai pertandingan forum yang telah dijalankan di IPG Kampus Ipoh. Sekarang, aku nak menikmati minum petang sambil makan2 biskut..nyumnyumnyum..lepas tu, nanti nak cuci2 kain yang berlonggok dalam baldi tu..alahaiii..anyone would like to help me? :(
 
Malam ini ada misi penting, iaitu, nak settlekan urusan fail MAB, then print out nota2 yang berkenaan.dan kalau mood RAJIN tu ada, I will start to do my revision tonight.hee:)
 
PEACE!
 
My Lord, please guide me and bless me.
Amen.
 
 
 
 
_MISS BRONA_

 

 

Saturday, 15 September 2012

UNTITLED-

hurmm..such a boring night....
boring ler sangat..fail pbs x buat lagi..hihi..relax..chill up babe..hoho..
I need a rest..I want some rest..relaxing myself first..
 
oh ya..actually..x tau pun nak citer pasal apa pula dlm blog kali ne eyk..huh..but, I have a good news..a good news for my shin chan..hehe..hari ini dah dapatkan kawan untuk shin chan..sama comel juga macam shin chan..:)..saiz??almost the same with my shin chan just now..nanti kawan shin chan ne akan pergi jauh pula tinggalkan shin chan..x pergi mana pun..tapi akan pergi ke dalam pangkuan dia yang aku minat dan sayang..hoho..apakah?siapakah? jeng3..nanti I akan update kawan shin chan tu akan dibawa ke mana nanti k:)
 
I miss my darling so much right now..cepat2lah masa ne berlalu..saya mau jumpa sama si darling ow..huhu..rindu dengan senyuman dia..rindu dengan pandangan mata dia..cewahhh..romantikk gilerr..haha..x sabar mau balik sarawak juga..rindu dengan family..aiyoyo..sabar..sabar..sabar..
 
Kena lalui ujian amali pergerakan asas, UAK, and finally FINAL EXAM for SEM 2 PISMP..Then, baru lah boleh say HI to my hornbill land..wachhaaaa...leto kenyah tai ne ulek bintulu..ayen macam2 iko uding..belaja tega2..hehe..speak kenyah kunun pula aku ne..tapi x salah mencuba kan?hoho..kalau dah balik bintulu, dat's means I will not meet my darling for almost 2 months..oh my God..how can I get through it? I'm sure that I will be missing him a lot..huhu..si darling balik sabah..saya balik sarawak..haizz..susah juga macam ne..tapi nak buat macam mana, sudah jodoh buah hati tidak senegeri..:)..but I will always love him..Roedricall, please take note k..I LOVE U..:)..cepat2la nanti datang sarawak lagi ar..hihi


 
model x seberapa menjadi..
photographer: Abe G
 
 
Thank You my Lord for a blessed day..I love You my almighty Lord.
 
 
 
_MISS BRONA_
 

Wednesday, 15 August 2012

Where is the love?


Take me to your heart take me to your soul
Give me your hand and hold me
Show me what love is - be my guiding star
It's easy take me to your heart

Standing on a mountain high
Looking at the moon through a clear blue sky
I should go and see some friends
But they don't really comprehend

Don't need too much talking without saying anything
All I need is someone who makes me want to sing

Naa..kalau mau tau, jejaka tampan sebelah aku tu la my bf..his name is Roedrica**..teka sendiri...aku sayang sangat dengan dia ok!..walaupun aku mungkin tidak sehebat dan secantik dengan "uolls!", but, please take a note, I love him too much and he is mine..

Jaga skit mulut "uolls" tu sebelum berkata-kata..aku sibuk mana pun dengan tugasan aku,aku tak pernah abaikan my darling..always try to be the best for him..walaupun aku tak dapat nak spend my time 24 hours to be with him for dating, but, I always love him...

Cinta tak mengenal usia, cinta tak mengenal masa..cinta tak mengenal rupa..
Aku terima si dia dengan seadanya..

Thanks a lot darling for spend ur weekend with me last week..I really have a fun with u even it just for a while.. I know u're understand my situation on that time..busy with my assignments and others..u know rite?..

And now, once again, I'm missing u a lot..how i wish i can meet with u again darling..Coming soon..hope so:(


Good night!.. I love you!



_MISS BRONA_

Friday, 13 July 2012

kasih itu sabar

ku sangkakan panas berpanjangan...
rupanya gerimis, rupanya gerimis...mengundang....

Dear Lord,
 I come to You my Lord, with all of my heart, I would to praise You, give thanks to You..

Tuhan, aku sangat memerlukan Engkau pada saat ini..aku tidak dapat menanggung sakit di hati yang aku alami pada saat ini. Aku marah pada dia..ya, memang aku masih marah pada dia..aku marah sebab aku cemburu..aku marah sebab aku terlalu sayang..tapi pernahkah dia menyedari akan wujudnya kasih daripada aku itu? atau adakah aku sekadar mengharapkan sesuatu yang tidak pasti lagi akan menjadi milik aku dan akan kekal menjadi milik diriku ini pada suatu hari nanti...arrgh.masa masih terlalu lama untuk aku menjadikan dia hak kekal milik aku selamanya..3 more years to go..anything can be happen..

Gara-gara melihat perbualan mesra di antara mereka, aku mula emosi dan entah mengapa air mata aku mengalir setiap kali aku terpandang wajah "dia" yang aku rasakan telah merampas kebahagiaan aku. Aku benci! benci! aku benci dengan sikap aku ini! Mungkin "dia" memang dari dulu lagi memiliki cinta hati orang yang aku sayangi..adakah aku pula yang telah merampas kebahagiaan "dia"?? aku tertanya-tanya dengan segala persoalan ini. Mungkin jika aku tidak mengenali orang yang aku cintai kini pada masa dan saat itu, mungkin mereka sudah bergelar pasangan sehati sekarang kan? mungkin..itu mungkin sahaja..aku juga yang bersalah dalam hal ini..bukan jodoh aku untuk mengenali dia dari awal...aku tidak cantik, aku tidak kaya, aku tidak hebat, aku tidak sempurna..banyak kekurangan yang ada pada diriku..Tapi, andaikan suatu hari nanti, aku pergi jauh dari dirimu..pergi ke suatu tempat yang menjemput aku untuk tinggal kekal abadi selamanya..selamanya..usah kau ratapi pemergian diriku..kerana mungkin sudah tiba saat untuk aku melepaskan kebahagiaan bagi dirimu...aku sangat2 merindui saat pertama kali aku mengenali dirinya..paling aku suka part skype with him until early morning..oh no,I'm really miss him:(

Tapi, aku tetap bersyukur pada Mu Tuhan, kerana Engkau telah mempertemukan aku dengan dia..walaupun pertemuan  ini tidak aku rancang, namun aku pasti semua ini adalah rencana yang telah Engkau aturkan buat kami berdua Tuhan. Aku pertaruhkan hidup aku dan masa depan aku untuk bersama dia..kerana aku mencintai dia dengan setulus hati aku. Engkau berkatilah perhubungan kami, Engkau lindungilah kami dalam kasih dan cinta antara kami, jauhkanlah kami dari perasaan saling membenci sebaliknya Engkau curahkan perasaan saling merindui di antara kami. Aku bersyukur juga kerana perhubungan kami telah direstui oleh kedua orang tua ku. Mereka tahu dan yakin apa yang terbaik bagi diriku...

Terima kasih juga Tuhan di atas penyertaan roh kudus Mu dalam persekutuan CF kami di gereja tadi. Aku berasa sangat gembira bila dapat bersekutu bersama rakan-rakan yang lain. Aku juga begitu tersentuh dengan firman yang disampaikan oleh Dom tadi. Begitu mendalam makna tersiratnya.

Kasih itu sabar, kasih itu murah hati, ia tidak cemburu. Ia tidak sombong. Ia tidak melakukan yang tidak sopan dan tidak mencari keuntungan diri sendiri. Ia tidak pemarah dan tidak menyimpan kesalahan orang lain. Ia tidak bersukacita karena ketidakadilan, tetapi kerana kebenaran. Ia menutupi segala sesuatu, mengharapkan segala sesuatu, sabar menanggung segala sesuatu. Amen.

1 KORINTUS 13: 4-7



"how great is our God..sing with me how great is our God, and all will sing how great, how great is our God....name above all name"



SELAMAT MALAM BAPA DI SYURGA

SELAMAT MALAM KELUARGA DI SANA

SELAMAT MALAM CINTA AKU BUAT SELAMANYA.



_MISS BRONA_

Thursday, 12 July 2012

"sesaat kau datang"

walaooooooo eyhhh..I fall in love with dis song!

"SESAAT KAU DATANG"




Sesaat Kau Datang
Sesaat Kau Hilang
Kemunculan dirimu
Penuh misteri
Kau Mendekat
Kau Menjauh
Kau tinggalkan diriku
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku
Its not that i dont love you
I just dont want to hurt you
I cant let go of all the good times we share together
I hate to be cold but i got to let you go
Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa
Nothings easy girl
Nothings easy girl
Aint nothings easy i hope you understand me girl
Nothings easy girl
Aint nothing in this world
Could ever compare to what we had
Whats gone
Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa
Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu kepadamu


My dear, Roedricall..I dedicate this song for you..but, I'm really hope that u'll not be like the guy in this video..just feels the lyrics of this song...

sesaat kau datang...sesaat kau hilang...sori darling sebab marah2 dan merajuk tak tentu pasal dengan darling petang tadi..I'm used to be a fool right?..huh..tapi terus terang la sayang cakap, sayang tidak mahu ada rahsia di antara kita berdua...treat me as ur girlfriend..because for sure, I'm really love you..only God knows how  much that I love you and only you...:(

Darling, I love you from the bottom of my heart!


see! how much i love all of the great moments that I have spend with u darl..hehe..masih simpan lagi ne tiket wayang pertama yang ditonton bersama my love one..I wish I can create and keep on remembering all of the sweet moments that I have with u darling..even, maybe one day, u're not will be mine:(..but, I'm always keep on thinking about u because I AM ALWAYS LOVE YOU!



GOOD NIGHT!

GOD BLESS ALL OF US. AMEN.



_MISS BRONA_


 



Wednesday, 11 July 2012

Good night from SHIN CHAN:)

Sopppp..sopp..soppp..

Seriously, GG was frustated!..Kami kalah dengan team OSCAR J1 dalam final game futsal petang tadi..kalah 4-0 lagi tu..walaoooo eyhhh!!..macam x percaya..tapi tak pa la, mungkin bukan rezeki GG kali ini, dapat naib johan pun GG dah bersyukur walaupun ada sedikit rasa kecewa menghimpit jiwa:(...kami bukan kalah dengan lawan yang sebenar, kami kalah kepada lawan yang pengecut!..mereka bawa masuk akak2 senior dalam team diorang..MANA ACIIIII MACAM TU!!..Apa2 pun, GG telah menunjukkan aksi yang terbaik dalam seluruh perlawanan dengan semangat bersatu padu yang paling menonjol di antara semua..tepukan untuk GG!..minggu depan ada KARNIVAL BOLA JARING 2012 pula..so, GG kenalah bersiap awal..mau pulun lagi kan..tapi, aku x mau ikut lah rasanya..setakat melengkapkan nama team tu boleh lah, tapi kalau mau main tu..bola jaring?? I'm surrender..buuuuu buuuuuu broneka! hahaha..aku x pandai la main bola jaring..seriously!

Buat sahabat/ classmate of GG, si een..semoga perjalanan dia balik ke Johor pada malam ini baik-baik saja. Kuatkanlah hati dia dalam menghadapi dugaan ini. Amen.

Tu ja lah mau cerita malam ne..mau tidur awal..esok ada BOLA KERANJANG..so nice isn't it?..Migrain aku datang balik pula malam ini..memang rasa mau pengsan ja rasa..dengan sakit pinggangnya, migrain lagi..fuhh..semoga pada hari esok aku akan sihat semula seperti biasa hendaknya.


My "SHIN CHAN": From Mr Zul (My classmate)..orang pertama yang menghadiahkan anak patung kartun kesukaan aku..gajah~~gajah~~~hehe..hadiah sebagai tanda minta maaf daripada dia la ne sebab membuatkan aku terjatuh dari kerusi..bikin malu ja peristiwa itu, apapun, aku dah maafkan dia..mana boleh marah lama-lama dengan kawan..1 kelas lagi pula tu kan...aku suka sangat dengan SHIN CHAN..comel gilakk..

Good Night from SHIN CHAN and BRONA:)

I love you all!

When you are at your weakest, God is strong. When you are down, God can lift you up. When all seems lost, God will help you win. Strength is available when you need it. Believe it, embrace it and rely on it.

Amen.



_MISS BRONA_

Tuesday, 10 July 2012

Coretan hati...

Tepat 11.55pm..5 mins to go..should I go to bed after that?..but, I'm not feels sleepy yet..damn, I'm such be more lazy this sem..arrggg!!

WAKE UP BRONEKA! WAKEEEE UPPP! WAKE UP FROM UR DREAM!

Sem 2 suda ne..mau masuk minggu ke-4 dah..x kan masih dalam mood malas2 lagi kn..what to do, everyday such a tired day for me...especially on THURSDAY..BASKETBALL makes me sucks!..

Tolonglah jangan merungut BRONEKA!..Mau dapat anugerah DEKAN lagi kan impian sem 2 ne?...YES!!..So, you have to struggle hard to get ur dream comes true Broneka!!

Pagi tadi betul2 enjoy dalam SENAMROBIK 1 MURID, 1 SUKAN, 1 MALAYSIA..1 jam bersenamrobik di bawah cahaya matahari memang sangat "menyeronokkan"..haizz..boleh tengok macam2 gelagat pensyarah dan para guru pelatih pagi tadi di padang. Petang pula, once again, GG ada match futsal..and once again..as u know,hehe..our team, GG, won the game! 2-0..

around of applause for GG!..ngee:)..yihaaaaaa!!!


 GG..GO-FIGHT-WIN!
 
Malam ne, makan lewat pula, menikmati nasi lemak ayam pada jam 10.30pm...hebat x? supper i guess..

hmm..petang tadi ada juga check harga flight ticket for this coming holiday around August..harga dah turun skit dah, tapi I don't have an enough money to book the ticket!..ggggeeeeeeraaaaammmmmm...elaun lambat lagi mau masukkkkk...kena berjimat cermat la nampaknya lepas ne..huh..mau suruh apak blikan flight ticket pun segan pula..sebab haritu dah ckap mau beli sndiri..feels guility if i ask him again.."Dad, may I borrow some money from u?"..err...Khamis ne kena hantar alamat sekolah untuk PBS dah pula..haiyaaa..memang nak x nak kena habiskan masa cuti raya 1 minggu di asrama tercinta la aku ne kalau macam ne...and then will be continue with my PBS at the nearer school..semoga cuti raya aku di asrama baik-baik saja la nanti...

Miss Lonely I will be..(..for sure, I will miss my family..and can't sleep all the night along..

so, ELAUN! OH MY ELAUN! tolonggglaahhh masuk cepat sikit! kasianla sama kami ne:(



My Lord, I just can't sleep..I need to talk to You..

Tuhan, aku mengucapkan syukur kepada Mu di atas segala berkat yang telah Kau berikan kepada kami pada hari ini. Entah mengapa pada malam ini, tiba-tiba hati aku terdetik untuk mengatakan bahawa aku benar-benar merindukan kasih Mu...Tuhan, aku tahu, Kau pasti mengerti apa yang aku alami pada masa ini..sukar untuk aku ungkapkan apa yang terpendam di dalam jiwa aku pada saat ini..aku dihimpit dengan rasa sayu, rasa merindu, rasa bersalah...apakah makna semua ini Tuhan? Adakah aku telah melakukan sesuatu yang salah mengikut ajaran Mu?...Aku rindukan mak..aku rindukan apak..aku rindukan adik-adik...kadang-kala perlu untuk aku belajar dengan lebih dalam lagi mengenai apakah erti sebenarnya sebuah kehidupan yang telah Kau berikan kepada kami dan bagaimana harus aku corakkannya supaya kehidupan aku akan menjadi sebuah diari yang indah untuk ditatapi pada masa akan datang...aku impikan sebuah kehidupan yang penuh dengan kebahagiaan dan kejayaan dalam hidup..dan untuk sesuatu yang pasti..aku tidak akan pernah meninggalkan Mu...aku percaya dengan kasih karuniaMu..

Tuhan, peganglah tangan aku..pimpinlah aku..jangan biarkan aku tersesat dalam menuju erti sebuah kehidupan yang seharusnya aku tunjangi dengan ajaranMu..begitu juga dengan keluarga aku..Kau pakai mereka Tuhan, Kau iring mereka..buat insan yang aku sayangi..my dear one..Kau lindungilah dia dalam segala pekerjaan yang dia lakukan. Berbahagialah mereka dengan berkatMu.

Segala puji dan mulia, dan hormat dan kuasa selamanya...hanya bagi Dia yang bertahta..Amen.


Terima kasih Tuhan:)

 


muka zaman muda dulu kala:)

 

Selamat malam dunia:)



_MISS BRONA_



Monday, 9 July 2012

GG and F.U.T.S.A.L

Petang tadi ada perlawanan futsal anjuran EXCO SUKAN DAN REKREASI IPG KAMPUS IPOH..

My class..semua join..girl2 ada 1 team..our team named GG..nice right?..Perlawanan pertama tadi GG menang 1-0..perlawanan ke-2 pun GG menang 1-0..syukur..hehe..esok ada lagi tau..kena bolos lagi tu gol! GG..GO FIGHT AND WIN GG!..tu trademark kiteorang..hihi..sorak jgn lawan la team kami..memang paling power dan paling manang antara semua..haha..

Kejohanan futsal kali ne, harap2 la GG boleh menawan kembali gelaran JUARA..wiwitt..we can do it!..lepas habis main, keluar makan pula bersama geng GG..sambil makan berbual dan berbincang pula tentang strategi untuk perlawanan esok hari...STRIKER??GOAL KEEPER?..and so on....

bha, mau cerita apa lagi ne....hmmm..hmm..macam dah tak da cerita lagi dah ne..hehe..
malam ne kena tidur awal..sebabnya esok ada SENAMROBIK 1 MURID 1 SUKAN 1 MALAYSIA..agar menyeronokkan juga bunyi nya kan..so, have to wake up early tomorrow and tonight should go to bed early too..mau calling2 dan mesej2 sama si darling malam ne pun x boleh sangat sebab sekarang masa kerja dia..x mau pula mengganggu..I miss him a lot!



so, would like to say a prayer to God..thanksgiving to Him for the blessings.

Amen.

Good night:)

Thursday, 5 July 2012

Kenapa aku CEMBURU?

kadang-kala, sukar untuk kita meramal apa yang difikir oleh insan yang kita sayang..sukar untuk kita mengerti apa yang dipendam di dalam hatinya...tapi mengapa mesti harus ada rasa cemburu dalam diri aku ini?

KENAPA? KENAPA? KENAPA?...

Dia tidak pun menyakiti hati aku..dia tidak pun menguris perasaan aku..tapi mengapa harus aku wujudkan rasa cemburu dan syak wasangka buruk terhadap dirinya?

arrghh...aku harus buang perasaan itu..aku tidak boleh terus begini..aku harus percaya dengan kesetiaannya pada aku...bila tiba masanya nanti, pasti akan terbukti juga jika apa yang aku sangkakan itu benar..namun, jika sangkaan aku itu salah dan ia hanya perasaan aku sahaja, aku berharap agar perhubungan kita tetap berpanjangan..aku minta maaf padamu cinta jika aku salah..

Aku terlalu sayang pada dia..aku sangat perlu kan dia..aku harap dia mengerti..


Sekadar nukilan di waktu senja...sekadar luahan hati yang dipendam..

Cintaku..janganlah kau pernah berubah hati..Aku sangat sayang padamu:)






_Miss Brona_

Thursday, 28 June 2012

PENAT+LELAK+TIRED

PENAT...penat...penat...

Pagi tadi, ada GERKO..teka saya main apa...CEPATTT!!!...Saya main BOLA KERANJANG!..punyala berhabis main tadi..kena ajar macam aku mau jadi pemain basketball kebangsaan pula..haiyaaa..tapi tak apa la, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian..errr...senang ker main bola keranjang??..bagi aku, sangat memenatkan..tapi, ia amat menyeronokkan..silap2,boleh jadi makin slim aku ne..hihihi..dan jadi makin TINGGI..wawawa..jangan jeles..:)..akibat kepenatan sangat lepas main bola keranjang, dalam kelas seterusnya, epsecially kelas BMM 3103, apa lagi, mata ne asyik nak terpejam ja..aduyaiii..sakit ne seluruh anggota badan..

Petang tadi pula, sharp on 5.30pm, ada latihan senam seni bersama dengan Daus, Donald, Zaim dan Mizi..walaupun agak penat, tapi aku tetap kuatkan semangat..aku telah diberi tanggungjawab, dan aku harus laksanakan ia dengan sempurna..BE CONFIDENT!..sempat juga aku joging 1 round tadi..hehe..agak hebat juga kan3:)

Itulah lumrah dan kisah hidup yang harus dijalani dan dilalui oleh setiap insan yang bergelar MAHASISWA/MAHASISIWI/GURU PELATIH...hari ini, tanggal 28 JUN 2012, genap la sudah 2 tahun aku menuntut ilmu di IPG KAMPUS IPOH ini dan hidup berdikari jauh daripada keluarga yang nun berada di Sarawak. apa boleh buat, ilmu itu yang aku harus kejar, demi masa depan.......jeng..jeng..jeng..

Keputusan peperiksaan Sem 1 PISMP dah kluar dah hari tu...aku sangat bersyukur dengan apa yang aku dapat, ia setimpal dengan usaha yang telah aku lakukan. tidak sia-sia aku berjaga setiap malam untuk membuat ulang kaji. Ternyata Tuhan mempunyai rencana yang amat baik dan besar bagi setiap yang mengikut Nya. Terima kasih juga buat produk CNI terutamanya YOUNG INTELMAX yang menjadi sumber tambahan bagi kecerdasan kognitif dan tenaga tambahan aku untuk terus bersemangat membuat ulang kaji..hehe..

Paling utama, aku berterima kasih kepada keluarga aku yang banyak memberi sokongan kepada aku dalam pelajaran aku. Parents aku pernah pesan, kita mungkin tidak kaya pada harta, tapi kita kaya pada budi bahasa..dan juga ilmu pengetahuan dalam segala perkara. Yes! U're right mom!.. Dad!..I love both of u too much...My apak kurang sihat sejak kebelakangan ini.Aku mendoakan agar apak cepat sembuh dan kembali ceria seperti dahulu..setiap malam, hanya air mata yang mengalir mampu menenangkan hati diri ini..betapa aku merindui apak dan teringin untuk berada dekat di samping nya..Apak, believe me, u're blessed by Our Father in Heaven, that is Jesus Christ. Everything will be ok. Amen.





Sekarang aku sudah berada di semester 2 PISMP..Nampaknya perjalanan aku masih jauh..3 tahun lagi harus aku lalui..aku harus lalui dengan penuh ketabahan..aku tidak boleh menyerah kalah..aku ingin memegang segulung ijazah..mungkin aku mau menjadi yang terbaik di antara yang baikpada suatu hari kelak..aku tahu aku boleh lakukannya..tiada yang mustahil jika ada usaha tanpa mengenal erti putus asa...aku perlu teruskan perjuangan ini..aku ingin bergelar seorang bakal guru kelas pertama...itu la impian, itu la harapan..kena pandai mengatur strategi, kena pandai mengambil inisiatif sendiri..tidak perlu menunggu arahan..baru nak mula buat sesuatu...aku sudah dewasa..aku boleh berdikari..aku boleh buat keputusan sendiri kerana Tuhan sentiasa membuka jalan bagi aku.

Amen.











Selamat malam dunia..Semoga hari esok lebih baik dari hari ini:)

Friday, 25 May 2012

Dis is L.O.V.E

Having a lunch with my love one..aww..so sweet!



Lama dah x jumpa si dia..terlepas juga rindu dapat tengok muka dia walaupun hanya beberapa jam..hehe..lagi satu ne, makin berisi pula saya punya darling ne sekarang..haha..aduyaiii..habislah saya kalau macam ne...kena suruh dia diet la rasanya..haha..but, he looks cute..damn cute..wish that there will not be other girls to look over him..I'm jealous!...pastu dapat NIPS pula dari my love..haha..dapat 5 bungkus lagi tau..nyum3 ja la malam ne makan NIPS tu..thanks darling!..Janji pertama dah ditunaikan..janji lain bila lagi agaknya..:)


I'm taken by ROEDRICALL..hoho



Thanks God for giving me a chance to meet with Him..I'm really love him and how can I say with a words how much that I love him..this is the first time that I'm be so serious in my relationship..my almighty Lord, if he is my only one that will give me a happiness life in the future, please continue to give Your blessings towards my relationship with him..Amen.




_MISS BRONA_

Thursday, 17 May 2012

Oh fly by!..bye2!


Segala puji syukur..ku angkatkan bagi Mu Tuhan..

Terima kasih Tuhan kerana aku masih boleh bernafas di atas bumi ini sehingga ke saat ini. Bapa yang berkuasa di atas segalanya, aku bersyukur kerana kasih yang Kau berikan kepada aku tidak pernah berubah. Tidak perna sesaat pun Kau meninggalkan aku. Segala cubaan yang diberikan kepada aku telah aku lalui dengan sekuatnya bersama kasih Mu yang begitu setia bersama diriku.

Minggu ni la minggu paling busy, paling stress dan paling MANANG!!..

u know what?>>>>EXAM WEEK babehh!

I got for paper for this sem..
1) FALSAFAH &PENDIDIKAN DI MALAYSIA
2) PERKEMBANGAN KANAK-KANAK
3) PENGAJIAN SUKATAN PELAJARAN BAHASA MELAYU SEKOLAH RENDAH
4) KAEDAH PENGAJARAN BAHASA MELAYU SEKOLAH RENDAH

fuhh..ini la yang harus aku lalui dan tempuhi sebelum dapat memegang segulung ijazah untuk bergelar seorang guru..hihi..phewitt..mcam hbat sangat pula aku!..haha (evil laugh)

2 paper dah settle...iaitu, FPK dan PKK..refleksi ckit utk 2 paper yg dah berlalu tu, aku dah buat sehabis baik, segalanya telah aku tuliskan di kertas jawapan itu. Walaupun ada sedikit masalah bagi bahagian C paper FPK, tp aku rasa aku dah buat yg terbaik..huhu..I know everything is ok.hope so..:)
Bagi paper PKK pula, aduyaiii...tusahhh mau cakap ini macam,seriously, soalannya memang ok2 la..rasanya pada aras sederhana, but,.....guess what....!! I dont have an enough time to answer it..huhu..tulis punya la main laju oo bila tengok masa tinggal 10 minit lagi..pasang kelajuan 100km/h..SPEEDDDDDDD..Then, THE END!..mau patah ni tulang jari lepas tu..lecturer berdiri kat tepi mau kutip kertas exam pun bikin aku jadi nervous..tangan aku dah menggeletar..penat doe! Tapi, harap semuanya baik2 saja. Dengan kuasa Tuhan, semuanya pasti berjalan dengan lancar. Amen.

Tinggal beberapa hari ja lagi, 2 lagi paper harus aku harungi..tp, yg bikin pening skrg, subjek sukatan pelajaran tu, aku x da nota oo..ada pun seciputtt ja..huh..bikin susah btul juga mcm ne..kasi mood aku jd lagi malas bila kena cari nota sndiri di internet ne..

Aku tak boleh menyerah kalah!! Broneka!!..



Tutup muka buku, buka la isi buku itu..ilmu yang harus aku kuasai jika mahu dapat keputusan yang cemerlang:)

Few days to go before i'm fly back to BUMI KENYALANG..ooohhaaaa..sabarla Broneka.hihi


Makin dekat mau balik, makin la hati ne rindu sama family..huhu..


LOVE ALWAYS PERSEVERES." Lord, I thank You that because of Your strength and love, I am able to patiently endure anything and everything. I rely on YOUR POWER to stand in the midst of difficulties. Help me to persevere in HOPE and bring You glory. I love you Lord! Amen.



_Miss Brona_



Saturday, 21 April 2012

Kenapa mesti kamu?

arghhhh..arghhh..apa jadi ngan aku ne?..kenapa aku ingat balik pada si dia tu?..oh no! ..tolonglah jangan mulakan lagi..aku dah buat keputusan yang betul untuk tinggalkan kamu..tolong jangan ganggu aku lagi..huhu..

kenapa kamu muncul kembali dalam hidup aku?
kenapa kamu masih menunggu kehadiran aku dalam hidupmu?
kenapa kamu masih mencintai aku?
kenapa kamu masih menginginkan diriku?
kenapa kamu masih memerlukan aku?


TIDAKKKK!TIDAKKKK!

BRONA! JANGAN TERMAKAN PUJUK RAYU SI DIA!..Ko suda ada yang lebih baik dari dia..

tapi kenapa mesti ada rindu?kenapa?..hmm..

aku dah ada pengganti bagi dirimu..tolong lupakan aku.


coretan: hati yang berduka

Thursday, 19 April 2012

5 risiko kamu bakal DITINGGALKAN!

1) Kamu tidak mahu berubah perangai menjadi lebih baik dan masih sama seperti dahulu.

2) Sukar menerima teguran si dia, malah kamu melawan kata-katanya.

3) Suka berprasangka buruk, syak wasangka dan berfikiran negatif sejak mula bercinta.

4) Tidak menghormati dirinya sebagai pasangan. Kamu memperlakukannya seolah-olah si dia orang yang boleh kamu perlekehkan.

5) Bersikap ego dan tidak mahu bertolak ansur walaupun ternyata itu merupakan kesalahan kamu.




copied: MAJALAH REMAJA:)



SELAMAT MALAM ^_^










_Miss Brona_

Monday, 16 April 2012

UAK sem 1 PISMP

DUPDAPDUPDAPdupdapdupdap..
alaaahaiiii..tamat juga suda ne UAK untuk sem 1 PISMP

..korang tau x apa tu UAK??..Haa..UAK tu UJIAN AKHIR KURSUS.. kiranya exam untuk subjek2 wajib bagi sem ini la..iaitu Tamadun Islam dan Tamadun Asia, English Language Proficiency dan juga Pengurusan Kokurikulum..

huhu..lega juga la..sebab soalan bagi dua2 paper tadi..teda juga susah sangat.teda juga senang sangat..tapi yang pasti saya telah buat sehabis baik..segala yang telah dipelajari dalam tempoh last2 mins..telah dicurahkan sebagai jawapan dalam kertas soalan..hihi..

semoga Tuhan memberkati dan memberikan yang terbaik bagi diriku ini.Amen.

sekarang tinggal mau duduki ujian dalam bentuk kuiz bagi subjek Pengurusan Kokurikulum ja..tak tau la bila akan dibuat kuiz ne..huhu..mau prepare pun 50-50...maklumlah..slalu ja mau buat ulang kaji last mins..hihi..jangan tiru cara ne tau!

lepas habis suma tu..kena pulun! kena struggle! pula untuk FINAL EXAM..oh my God!.. FINAL EXAM doe..4 paper..and I must score a good grade for each paper...so that I can get a good pointer..really hope for it..God knows the best for us..semua orang nak dapat pointer terbaik kan..hasrat nak dapat 4 flat tu..x mustahil kalau usaha tu tak mengenal erti jemu..betul tak?

Apa yang pasti, sem ini aku tak nak mengalah!
Hey you! hey you yang suka sangat tengok I dapat pointer rendah dari u kan3? ndak apa2 bah tu..ko cakap ja apa2..aku pula akan terus berusaha...kita tengok siapa pula akan muncul sebagai JUARA!


STUDY HARD and STUDY SMART!..For me, both of it>>>>IMPORTANT! is it?


lu fikirlah sendiri..sekarang aku mau senyum..x perlu kata apa2..Misi pertama dalam UAK dah selesai..malam ne aku mau rehat..kurang sihat..huhu..spend my time to read the words of God..semoga Tuhan memberikan ketenangan kepada fikiran aku yang dibelenggu dengan pelbagai persoalan pada waktu ini.





Be gracious to me my almighty Lord,and hear my prayer. Amen.


Selamat malam Cinta2 ku di luar sana..





_MISS BRONA_

Monday, 9 April 2012

BRONA's story

wow..macam tak percaya..macam percaya tak percaya ja..Brona is come back!

mode STUDY is ON starts from today! jangan hangat2 tahi ayam la Brona..OK! belajar ENGLISH GRAMMAR doe!hehe...semangat habis buat latihan2..EXERCISE MAKES PERFECT! Btul ker?? entahlah..tepuk dada tanya selera la babeh!!

Next week dah ada UAK..UJIAN AKHIR KURSUS! Aku baru nak mula belajar ne..macam mana la..haizzz..labu2..paling aku risau subjek TITAS ne la..apuu..enggai mayuh jako jako agi aku! uhangg ke patut ngajar kami pun buhukk..bakani ke kami ka pandai deh?enda pioo ko kita?..ngajar pen enda serius..how can I score in dis subject..huhu..Lord, help me.


hmm..dat's all for tonight..malas nak taip dah..hihi..


I LOVE YOU ALL!






_MISS BRONA_

Friday, 6 April 2012

Happy Good Friday

Thanks God. Hari ne aku berpeluang untuk pergi ke gereja bagi mengikuti way of the cross and Good Friday mass. Hari ini hati aku begitu tersentuh. Aku benar-benar dapat merasai kehadiran Tuhan Yesus dalam diri ku ini. Semenjak balik dari kelas petang tadi, hati aku sentiasa merasakan bahawa Tuhan Yesus sedang memerhatikan aku. Hari ini juga aku dapat berpuasa penuh untuk Good Friday. Ini semua atas kuasa Tuham. Terima kasih Tuhan kerana memberkati aku dan memberikan aku tenaga yang secukupnya sehingga aku boleh bertahan sampai ke malam ini. God, I love You. KasihMu tiada duanya di dunia ini. Selamanya aku memuji dan meninggikan nama Mu Tuhan. ALLELUIA!

Lagu "YOU ARE MY IN ALL" yang dimainkan semasa mass kat church tadi memang betul2 menyentuh hati. Sebak rasa jiwa bila mengenangkan betapa besarnya pengorbanan Yesus.
Baca dan hayatilah lirik lagu "YOU ARE MY IN ALL" ini. Betapa dalamnya dan bermaknanya maksud lirik lagu ini. I praise You my Lord forever and ever. Thank you my Lord.:)


YOU ARE MY ALL IN ALL

You are my strength when I am weak
You are the treasure that I seek
You are my all in all
Seeking You as a precious jewel
Lord, to give up I'd be a fool
You are my all in all

Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name
Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name

Taking my sin, my cross, my shame
Rising up again I bless Your name
You are my all in all
When I fall down You pick me up
When I am dry You fill my cup
You are my all in all

Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name
Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name


Today, Jesus hung on the Cross for you, so that you don't have to be AFRAID any longer.



GOOD NIGHT MY BROTHER AND SISTER IN CHRIST.




_MISS BRONA_



Thursday, 5 April 2012

Hidup mesti HAPPENING!

Bagaimana kita nak buat hidup kita happening eyk?

bacalah tip2 di bawah ini k:)

1) Be optimist
  • pandang segala perkara dengan positif
2) Fokus
  • fokus dan tetapkan matlamat pada apa yang diinginkan
3) Tq dunia
  • berilah penghargaan kepada orang di sekeliling yang banyak membantu anda, terutamanya kepada kedua-dua ibu bapa anda
4) Enjoy life
  • enjoy ur life to the fullest!
5) Be health conscious
  • makan dan minum kena jaga..Balance diet!
6) Balance
  • antara belajar, bekerja, bermain dan bersosial mestilah ada keseimbangan. Bercinta juga..hihi
7) Sharing is caring
  • berkongsi cerita dengan orang lain akan meningkatkan perasaan gembira anda.
8) Pemaaf
  • tak rugi bersikap pemaaf..Renung2kanlah yer:)
9) Tulis impian
  • tulis impian dan cuba penuhinya
10) Let it out
  • carilah teman yang boleh dipercayai untuk meluahkan perasaan
11) Kreatif
  • kalau anda sorang yg kreatif, so, salurkanlah ke jalan yang betulEnjoy bha kan!
12) Get new friends
  • cari kawan yang seramai mungkin:) I like dis!
I love my friends! Daus, Donald and Dominic:)

My beloved friends at Camp Kemenangan, Pulau Pinang:)


Supermodel of mine!


Geng "CATWOMAN"


Amazing pose with Nad and Mek <::>


My sayang2 at K2..Love all of them too much..we are one big family!


with Donald and Bea..:)







_MISS BRONA_







Wednesday, 4 April 2012

busy life because of you!-ASSIGNMENTS

adehhsss..lama dah aku tak update blog aku ne..hmm..busy sangat doe..x da masa nak update..tidur pun x ckup, ne pula nak update blog..haiyaaa..tapi aku smpat on9 FACEBOOK la..haha..itu wajib kott..

busy sebab apa?...
busy dengan assignments la..aiyoyo..banyak sangat tau..pening2..x tau la mcam mana mau cakap dan ceritakan..but seriously! jadual waktu aku full dari pagi sampai ke awal pagi..haha..ini betul2, bukan main2 punya tau..

banyak dugaan yang aku hadapi sepanjang tempoh keBUSY-an aku tu..dengan DEMAM nya, dengan PROBLEM2 nya..aduhhh..dugaan bha tu bak kata my best friend..si DOM..dia selalu sangat bagi sokongan dan dorongan motivasi bagi aku oo..saat aku betul2 rasa lemah, dia ckap, don't forget Our Lord, Jesus Christ, pray to Him, sure He will make a way for us..thanks a lot DOM..hihi..bukan selalu aku mau puji si dom ne..haha..

parents aku pun ada bagi sokongan juga tau..mak dan bapa selalu cakp kat aku, hari ne ja ko bersusah, tapi itu suma demi kesenangan masa depan aku juga..AGREE!..U're rite mom..dad..I have to fight for my better future..muaahh! I love u mom! I love u dad!

hmmm..aku x kan lupa juga la pada aku punya orang tersayang ne..banyak juga support aku, selalu kasi nasihat dan ceramah motivasi utk aku,free lagi tu..hihi..I love you darling! kena ceramah motivasi lagi bagus bha kan..si penghibur dan peneman saat aku betul2 stress.dia ne la..si RoeDriCall..haha..aishiteru :)


Minggu ne suma assignments dah settle, tinggal nak siapkan assignment utk kertas kerja bagi subjek PENGURUSAN KOKURIKULUM ja lagi..tp, at least, aku dah boleh relax juga la,x perlu nak speed up dan stay up untuk buat kerja..wuaaa.bahagianya hidup..haha..

Minggu ne juga kena buat dan siapkan portfolio pembelajaran,sebab minggu depan nak audit..anyway, I will do it..hehe..even I ne buat kerja lambat macam siput, tapi semangat kuat macam naga..haa?naga?haha..


sibuk2 juga, tapi kewajipan pada Tuhan itu tidak harus diabaikan kerana tanpa Nya, kita tidak ke mana. Selalulah berdoa kepada bapa yang ada di syurga, lebih2 lagi kita sudah mahu tiba di musim Easter ne..huhu..cakap macam tu, aku sedih juga sebenarnya, sebab gara2 terlalu penat buat assignment fail PBS hari sabtu tu, aku lewat bangun pagi Ahad nak ikut geng2 lain pergi church..dahla hari tu merupakan PALM SUNDAY.

Oh my Lord, sorry for what I have done..please forgive oh Lord. I can't describe how much does Your love towards us. You is always there when we need You.

My Lord, I miss You too much..I miss the words of the Lord. Give me a chance oh my Lord, to be near and close to You always. You is my almighty king, forever and ever. I ask this prayer through Christ, our Lord. Amen.



Thanks Lord for give me a chance to have a better life, so that I can keep on smiling everyday:)

Good night to all of you:)


_MISS BRONA_ 

Wednesday, 14 March 2012

Gemuruh Jiwa Si Brona!

Jiwa Brona sedang Gemuruh!
I am a lazy girl..I am a lazy girl..
and I know it! haha..
naaa...bukannya tau malu bilang sendiri malu, siap yihaa lagi..bluekk..
saya bukan malas, cuma masalahnya sekarang, I kat rumah ok!
HOME SWEET HOME...hihi..alasan jerr..
memang damn freakin lazy la aku ne kalau di rumah..bangun lewat, makan lewat, mandi pun lewat..apa lagi kalau mau crta pasal tu assignment..hmm..memang hampehh doe! shhhuuh!
hari ini dah masuk hari rabu..few hours to go before Thursday..argghh!..I'm stress when I am keep on thinking about it..why?why?..because I haven't done my assignment..


WHAT KIND OF LIFE DID I HAVE?



Should my holiday be fullfill with assignment?
ask urself la babe!
holiday..holiday..hoiliday..
what did actually I want for my holiday?
I want to take a rest..NO ASSIGNMENT..
I want ot spend my time with my family..outing with them..argghh..just a dream..lalala

WHATEVER!!

my life as a student should goes on..
I am a student now..
and will be a teacher on the future..

so what do u waiting for Broneka!??!!
yeah! Broneka is coming back..with a new spirit..strength that have been given by Lord..
Broneka have to be hardworking..struggle..to finish up her assignments within 4 days..
IMAGINE DAT!
5 ASSIGNMENTS WITHIN 4 DAYS?
IMPOSSIBLE RIGHT?
BUT WITH GOD, HE WILL MAKE A WAY FOR ME..

THANKS GOD.

DENGARKAN LAGU INI UNTUK MEMBERI SEMANGAT KEPADA DIRI SENDIRI!
Bila bertalu rentak dikalbu
Hasrat yang tersirat semakin kuburu
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Bila bertalu rentak dikalbu
Hasrat yang tersirat semakin kuburu
Bila bergema laungan gempita
Harapan bernyala nadiku berganda

Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa
Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa

Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
Segalanya pasti kan terbukti nanti
Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa

Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa
Gemuruh jiwa semangat membara
Dari puncak ingin ke angkasa

Berkalungkan bintang berkelipan
Menyerlah jauh dari yang biasa
Menyerlah jauh dari yang biasa

Friday, 2 March 2012

First date and it will never be the last one:)

Hari ni, aku rasa happy sangat2..sangat2 happy..happy very2..very2 happy..

want to know the reason?..bha..wait a minute:)

Tadi petang aku jumpa dengan my Mr R..fuhh..macam bermimpi di siang hari pula aku tadi..x caya kot dapat jumpa dengan dia..punyalah selama ne contact2 melalui telefon ja kn..mana ada sama rasa kalau face to face..hihi..
Kitaorang x g jauh sangat aduyaiinyerpun..just g GIANT ja bha..jalan2 sana..my Mr R teman aku g beli baju kurung td..hoho..

Paling x boleh lupa punya perkara on my first date with him..haaa..kantoii bha tadi..terserempak dengan 2 orang lecturer yg ajar kelas aku..

sumpahh!aku terkejut babun tengok tadi..haha..punyerlah aku coverline ckap my Mr R tu cousin aku yg nak kirim barang kununnya sebab aku nak terbang balik ke bumi kenyalang malam ne..hihi..

sori madam..saya tak bermaksud nak menipu..tp..tp..hihi..adala sebabnya..

whatever happens have a reason behind it..by the way, thanks God  a lot for give me a chance to meet with him..You is my almighty Lord that knows everything.

oh ya!..almost forgot..Mr R give me a present...tettt..keep it as a secret:)

I love u too much!




_Miss Brona_

Tuesday, 28 February 2012

sorry:(

Seriously, aku rasa bersalah dengan si dia..tapi bukan niat aku untuk tidak berjumpa atau bertemu dengan dia.

 I JUST CAN' T! AND I HOPE U WILL UNDERSTAND AND KNOW THE REASON!

Aku cuma x suka dipaksa dalam segala hal. Harap dirimu memahami hasrat hati diri ini. Aku buat semua itu untuk kebaikan aku dan dirimu juga.


I miss u a lot my love..sorry for everything...



_MISS BRONA_

Saturday, 4 February 2012

Hebatnya kasihMu:)

Tuhan, ternyata kasihMu amat besar dan amat kuat. Kau benar-benar menyentuh hati aku pada malam ini. Firman-firman Mu amat berkuasa dan menyentuh hati aku. Aku rasa seperti jiwa aku telah diperbaharui pada malam ini.

Adakah selama ini aku selalu melupakan Mu Tuhan?

Adakah aku telah mengabaikan Mu?

Tuhan, berikanlah aku kekuatan untuk menempuhi semua cabaran ini. Aku sudah tidak kuat lagi untuk menghadapi masalah dan dugaan yang Kau berikan kepada diriku ini. Iringlah dan bimbinglah aku dalam setiap perbuatan aku. Saat aku bergembira, aku pasti Kau pasti berserta aku. Dan aku juga yakin dan percaya bahawa, saat aku berduka, saat aku dalam badai bergelora, Kau tidak akan pernah meninggalkan aku. Malah, Kau makin dekat dengan diriku. Dalam jiwaku, dalam hatiku, dalam doaku, Kau selalu ada di situ. Janganlah tinggalkan aku keseorangan. Permudahkanlah segala urusan aku. Kuasa dan kasihMu terhadap kami amat dahsyat. Doa ini aku serahkan ke dalam tangan Mu melalui Tuhan Yesus, Tuhan dan pengantara kami. Amen.

Aku percaya bahawa Kau ada pengharapan bagi kami semua.

Dia buka jalan saat tiada jalan,

dengan cara yang ajaib,

Dia buka jalan bagiku.

Dia menuntunku dan memeluk diriku,

dengan kasih dan kuasaNya,

Dia buka jalan,

Dia buka jalan.


Tuhan pasti membuka jalan bagi setiap permasalahan yang kita hadapi.





Firman-firman Tuhan amat indah.



Aku berdoa kepadaMu dengan segenap jiwa aku. Dengarkanlah doa aku ini.



Your love, mercy, and grace have saved me, dear Father. What can I do to praise you? You have shown your might, holiness, and majesty in redeeming me, dear God. What can I do to repay your grace? Your patience, perseverance, and faithfulness have touched my heart and brought me life. How can I ever find the words to say how much I love you? Thank you, dear Father, thank you for all you have done for me. In Jesus' name I pray. Amen.

From Your daughter,
-Broneka U.K-