Saturday, 21 April 2012

Kenapa mesti kamu?

arghhhh..arghhh..apa jadi ngan aku ne?..kenapa aku ingat balik pada si dia tu?..oh no! ..tolonglah jangan mulakan lagi..aku dah buat keputusan yang betul untuk tinggalkan kamu..tolong jangan ganggu aku lagi..huhu..

kenapa kamu muncul kembali dalam hidup aku?
kenapa kamu masih menunggu kehadiran aku dalam hidupmu?
kenapa kamu masih mencintai aku?
kenapa kamu masih menginginkan diriku?
kenapa kamu masih memerlukan aku?


TIDAKKKK!TIDAKKKK!

BRONA! JANGAN TERMAKAN PUJUK RAYU SI DIA!..Ko suda ada yang lebih baik dari dia..

tapi kenapa mesti ada rindu?kenapa?..hmm..

aku dah ada pengganti bagi dirimu..tolong lupakan aku.


coretan: hati yang berduka

Thursday, 19 April 2012

5 risiko kamu bakal DITINGGALKAN!

1) Kamu tidak mahu berubah perangai menjadi lebih baik dan masih sama seperti dahulu.

2) Sukar menerima teguran si dia, malah kamu melawan kata-katanya.

3) Suka berprasangka buruk, syak wasangka dan berfikiran negatif sejak mula bercinta.

4) Tidak menghormati dirinya sebagai pasangan. Kamu memperlakukannya seolah-olah si dia orang yang boleh kamu perlekehkan.

5) Bersikap ego dan tidak mahu bertolak ansur walaupun ternyata itu merupakan kesalahan kamu.




copied: MAJALAH REMAJA:)



SELAMAT MALAM ^_^










_Miss Brona_

Monday, 16 April 2012

UAK sem 1 PISMP

DUPDAPDUPDAPdupdapdupdap..
alaaahaiiii..tamat juga suda ne UAK untuk sem 1 PISMP

..korang tau x apa tu UAK??..Haa..UAK tu UJIAN AKHIR KURSUS.. kiranya exam untuk subjek2 wajib bagi sem ini la..iaitu Tamadun Islam dan Tamadun Asia, English Language Proficiency dan juga Pengurusan Kokurikulum..

huhu..lega juga la..sebab soalan bagi dua2 paper tadi..teda juga susah sangat.teda juga senang sangat..tapi yang pasti saya telah buat sehabis baik..segala yang telah dipelajari dalam tempoh last2 mins..telah dicurahkan sebagai jawapan dalam kertas soalan..hihi..

semoga Tuhan memberkati dan memberikan yang terbaik bagi diriku ini.Amen.

sekarang tinggal mau duduki ujian dalam bentuk kuiz bagi subjek Pengurusan Kokurikulum ja..tak tau la bila akan dibuat kuiz ne..huhu..mau prepare pun 50-50...maklumlah..slalu ja mau buat ulang kaji last mins..hihi..jangan tiru cara ne tau!

lepas habis suma tu..kena pulun! kena struggle! pula untuk FINAL EXAM..oh my God!.. FINAL EXAM doe..4 paper..and I must score a good grade for each paper...so that I can get a good pointer..really hope for it..God knows the best for us..semua orang nak dapat pointer terbaik kan..hasrat nak dapat 4 flat tu..x mustahil kalau usaha tu tak mengenal erti jemu..betul tak?

Apa yang pasti, sem ini aku tak nak mengalah!
Hey you! hey you yang suka sangat tengok I dapat pointer rendah dari u kan3? ndak apa2 bah tu..ko cakap ja apa2..aku pula akan terus berusaha...kita tengok siapa pula akan muncul sebagai JUARA!


STUDY HARD and STUDY SMART!..For me, both of it>>>>IMPORTANT! is it?


lu fikirlah sendiri..sekarang aku mau senyum..x perlu kata apa2..Misi pertama dalam UAK dah selesai..malam ne aku mau rehat..kurang sihat..huhu..spend my time to read the words of God..semoga Tuhan memberikan ketenangan kepada fikiran aku yang dibelenggu dengan pelbagai persoalan pada waktu ini.





Be gracious to me my almighty Lord,and hear my prayer. Amen.


Selamat malam Cinta2 ku di luar sana..





_MISS BRONA_

Monday, 9 April 2012

BRONA's story

wow..macam tak percaya..macam percaya tak percaya ja..Brona is come back!

mode STUDY is ON starts from today! jangan hangat2 tahi ayam la Brona..OK! belajar ENGLISH GRAMMAR doe!hehe...semangat habis buat latihan2..EXERCISE MAKES PERFECT! Btul ker?? entahlah..tepuk dada tanya selera la babeh!!

Next week dah ada UAK..UJIAN AKHIR KURSUS! Aku baru nak mula belajar ne..macam mana la..haizzz..labu2..paling aku risau subjek TITAS ne la..apuu..enggai mayuh jako jako agi aku! uhangg ke patut ngajar kami pun buhukk..bakani ke kami ka pandai deh?enda pioo ko kita?..ngajar pen enda serius..how can I score in dis subject..huhu..Lord, help me.


hmm..dat's all for tonight..malas nak taip dah..hihi..


I LOVE YOU ALL!






_MISS BRONA_

Friday, 6 April 2012

Happy Good Friday

Thanks God. Hari ne aku berpeluang untuk pergi ke gereja bagi mengikuti way of the cross and Good Friday mass. Hari ini hati aku begitu tersentuh. Aku benar-benar dapat merasai kehadiran Tuhan Yesus dalam diri ku ini. Semenjak balik dari kelas petang tadi, hati aku sentiasa merasakan bahawa Tuhan Yesus sedang memerhatikan aku. Hari ini juga aku dapat berpuasa penuh untuk Good Friday. Ini semua atas kuasa Tuham. Terima kasih Tuhan kerana memberkati aku dan memberikan aku tenaga yang secukupnya sehingga aku boleh bertahan sampai ke malam ini. God, I love You. KasihMu tiada duanya di dunia ini. Selamanya aku memuji dan meninggikan nama Mu Tuhan. ALLELUIA!

Lagu "YOU ARE MY IN ALL" yang dimainkan semasa mass kat church tadi memang betul2 menyentuh hati. Sebak rasa jiwa bila mengenangkan betapa besarnya pengorbanan Yesus.
Baca dan hayatilah lirik lagu "YOU ARE MY IN ALL" ini. Betapa dalamnya dan bermaknanya maksud lirik lagu ini. I praise You my Lord forever and ever. Thank you my Lord.:)


YOU ARE MY ALL IN ALL

You are my strength when I am weak
You are the treasure that I seek
You are my all in all
Seeking You as a precious jewel
Lord, to give up I'd be a fool
You are my all in all

Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name
Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name

Taking my sin, my cross, my shame
Rising up again I bless Your name
You are my all in all
When I fall down You pick me up
When I am dry You fill my cup
You are my all in all

Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name
Jesus, Lamb of God
Worthy is Your name


Today, Jesus hung on the Cross for you, so that you don't have to be AFRAID any longer.



GOOD NIGHT MY BROTHER AND SISTER IN CHRIST.




_MISS BRONA_



Thursday, 5 April 2012

Hidup mesti HAPPENING!

Bagaimana kita nak buat hidup kita happening eyk?

bacalah tip2 di bawah ini k:)

1) Be optimist
  • pandang segala perkara dengan positif
2) Fokus
  • fokus dan tetapkan matlamat pada apa yang diinginkan
3) Tq dunia
  • berilah penghargaan kepada orang di sekeliling yang banyak membantu anda, terutamanya kepada kedua-dua ibu bapa anda
4) Enjoy life
  • enjoy ur life to the fullest!
5) Be health conscious
  • makan dan minum kena jaga..Balance diet!
6) Balance
  • antara belajar, bekerja, bermain dan bersosial mestilah ada keseimbangan. Bercinta juga..hihi
7) Sharing is caring
  • berkongsi cerita dengan orang lain akan meningkatkan perasaan gembira anda.
8) Pemaaf
  • tak rugi bersikap pemaaf..Renung2kanlah yer:)
9) Tulis impian
  • tulis impian dan cuba penuhinya
10) Let it out
  • carilah teman yang boleh dipercayai untuk meluahkan perasaan
11) Kreatif
  • kalau anda sorang yg kreatif, so, salurkanlah ke jalan yang betulEnjoy bha kan!
12) Get new friends
  • cari kawan yang seramai mungkin:) I like dis!
I love my friends! Daus, Donald and Dominic:)

My beloved friends at Camp Kemenangan, Pulau Pinang:)


Supermodel of mine!


Geng "CATWOMAN"


Amazing pose with Nad and Mek <::>


My sayang2 at K2..Love all of them too much..we are one big family!


with Donald and Bea..:)







_MISS BRONA_







Wednesday, 4 April 2012

busy life because of you!-ASSIGNMENTS

adehhsss..lama dah aku tak update blog aku ne..hmm..busy sangat doe..x da masa nak update..tidur pun x ckup, ne pula nak update blog..haiyaaa..tapi aku smpat on9 FACEBOOK la..haha..itu wajib kott..

busy sebab apa?...
busy dengan assignments la..aiyoyo..banyak sangat tau..pening2..x tau la mcam mana mau cakap dan ceritakan..but seriously! jadual waktu aku full dari pagi sampai ke awal pagi..haha..ini betul2, bukan main2 punya tau..

banyak dugaan yang aku hadapi sepanjang tempoh keBUSY-an aku tu..dengan DEMAM nya, dengan PROBLEM2 nya..aduhhh..dugaan bha tu bak kata my best friend..si DOM..dia selalu sangat bagi sokongan dan dorongan motivasi bagi aku oo..saat aku betul2 rasa lemah, dia ckap, don't forget Our Lord, Jesus Christ, pray to Him, sure He will make a way for us..thanks a lot DOM..hihi..bukan selalu aku mau puji si dom ne..haha..

parents aku pun ada bagi sokongan juga tau..mak dan bapa selalu cakp kat aku, hari ne ja ko bersusah, tapi itu suma demi kesenangan masa depan aku juga..AGREE!..U're rite mom..dad..I have to fight for my better future..muaahh! I love u mom! I love u dad!

hmmm..aku x kan lupa juga la pada aku punya orang tersayang ne..banyak juga support aku, selalu kasi nasihat dan ceramah motivasi utk aku,free lagi tu..hihi..I love you darling! kena ceramah motivasi lagi bagus bha kan..si penghibur dan peneman saat aku betul2 stress.dia ne la..si RoeDriCall..haha..aishiteru :)


Minggu ne suma assignments dah settle, tinggal nak siapkan assignment utk kertas kerja bagi subjek PENGURUSAN KOKURIKULUM ja lagi..tp, at least, aku dah boleh relax juga la,x perlu nak speed up dan stay up untuk buat kerja..wuaaa.bahagianya hidup..haha..

Minggu ne juga kena buat dan siapkan portfolio pembelajaran,sebab minggu depan nak audit..anyway, I will do it..hehe..even I ne buat kerja lambat macam siput, tapi semangat kuat macam naga..haa?naga?haha..


sibuk2 juga, tapi kewajipan pada Tuhan itu tidak harus diabaikan kerana tanpa Nya, kita tidak ke mana. Selalulah berdoa kepada bapa yang ada di syurga, lebih2 lagi kita sudah mahu tiba di musim Easter ne..huhu..cakap macam tu, aku sedih juga sebenarnya, sebab gara2 terlalu penat buat assignment fail PBS hari sabtu tu, aku lewat bangun pagi Ahad nak ikut geng2 lain pergi church..dahla hari tu merupakan PALM SUNDAY.

Oh my Lord, sorry for what I have done..please forgive oh Lord. I can't describe how much does Your love towards us. You is always there when we need You.

My Lord, I miss You too much..I miss the words of the Lord. Give me a chance oh my Lord, to be near and close to You always. You is my almighty king, forever and ever. I ask this prayer through Christ, our Lord. Amen.



Thanks Lord for give me a chance to have a better life, so that I can keep on smiling everyday:)

Good night to all of you:)


_MISS BRONA_