Thursday, 17 May 2012

Oh fly by!..bye2!


Segala puji syukur..ku angkatkan bagi Mu Tuhan..

Terima kasih Tuhan kerana aku masih boleh bernafas di atas bumi ini sehingga ke saat ini. Bapa yang berkuasa di atas segalanya, aku bersyukur kerana kasih yang Kau berikan kepada aku tidak pernah berubah. Tidak perna sesaat pun Kau meninggalkan aku. Segala cubaan yang diberikan kepada aku telah aku lalui dengan sekuatnya bersama kasih Mu yang begitu setia bersama diriku.

Minggu ni la minggu paling busy, paling stress dan paling MANANG!!..

u know what?>>>>EXAM WEEK babehh!

I got for paper for this sem..
1) FALSAFAH &PENDIDIKAN DI MALAYSIA
2) PERKEMBANGAN KANAK-KANAK
3) PENGAJIAN SUKATAN PELAJARAN BAHASA MELAYU SEKOLAH RENDAH
4) KAEDAH PENGAJARAN BAHASA MELAYU SEKOLAH RENDAH

fuhh..ini la yang harus aku lalui dan tempuhi sebelum dapat memegang segulung ijazah untuk bergelar seorang guru..hihi..phewitt..mcam hbat sangat pula aku!..haha (evil laugh)

2 paper dah settle...iaitu, FPK dan PKK..refleksi ckit utk 2 paper yg dah berlalu tu, aku dah buat sehabis baik, segalanya telah aku tuliskan di kertas jawapan itu. Walaupun ada sedikit masalah bagi bahagian C paper FPK, tp aku rasa aku dah buat yg terbaik..huhu..I know everything is ok.hope so..:)
Bagi paper PKK pula, aduyaiii...tusahhh mau cakap ini macam,seriously, soalannya memang ok2 la..rasanya pada aras sederhana, but,.....guess what....!! I dont have an enough time to answer it..huhu..tulis punya la main laju oo bila tengok masa tinggal 10 minit lagi..pasang kelajuan 100km/h..SPEEDDDDDDD..Then, THE END!..mau patah ni tulang jari lepas tu..lecturer berdiri kat tepi mau kutip kertas exam pun bikin aku jadi nervous..tangan aku dah menggeletar..penat doe! Tapi, harap semuanya baik2 saja. Dengan kuasa Tuhan, semuanya pasti berjalan dengan lancar. Amen.

Tinggal beberapa hari ja lagi, 2 lagi paper harus aku harungi..tp, yg bikin pening skrg, subjek sukatan pelajaran tu, aku x da nota oo..ada pun seciputtt ja..huh..bikin susah btul juga mcm ne..kasi mood aku jd lagi malas bila kena cari nota sndiri di internet ne..

Aku tak boleh menyerah kalah!! Broneka!!..



Tutup muka buku, buka la isi buku itu..ilmu yang harus aku kuasai jika mahu dapat keputusan yang cemerlang:)

Few days to go before i'm fly back to BUMI KENYALANG..ooohhaaaa..sabarla Broneka.hihi


Makin dekat mau balik, makin la hati ne rindu sama family..huhu..


LOVE ALWAYS PERSEVERES." Lord, I thank You that because of Your strength and love, I am able to patiently endure anything and everything. I rely on YOUR POWER to stand in the midst of difficulties. Help me to persevere in HOPE and bring You glory. I love you Lord! Amen.



_Miss Brona_



No comments:

Post a Comment