Friday, 13 July 2012

kasih itu sabar

ku sangkakan panas berpanjangan...
rupanya gerimis, rupanya gerimis...mengundang....

Dear Lord,
 I come to You my Lord, with all of my heart, I would to praise You, give thanks to You..

Tuhan, aku sangat memerlukan Engkau pada saat ini..aku tidak dapat menanggung sakit di hati yang aku alami pada saat ini. Aku marah pada dia..ya, memang aku masih marah pada dia..aku marah sebab aku cemburu..aku marah sebab aku terlalu sayang..tapi pernahkah dia menyedari akan wujudnya kasih daripada aku itu? atau adakah aku sekadar mengharapkan sesuatu yang tidak pasti lagi akan menjadi milik aku dan akan kekal menjadi milik diriku ini pada suatu hari nanti...arrgh.masa masih terlalu lama untuk aku menjadikan dia hak kekal milik aku selamanya..3 more years to go..anything can be happen..

Gara-gara melihat perbualan mesra di antara mereka, aku mula emosi dan entah mengapa air mata aku mengalir setiap kali aku terpandang wajah "dia" yang aku rasakan telah merampas kebahagiaan aku. Aku benci! benci! aku benci dengan sikap aku ini! Mungkin "dia" memang dari dulu lagi memiliki cinta hati orang yang aku sayangi..adakah aku pula yang telah merampas kebahagiaan "dia"?? aku tertanya-tanya dengan segala persoalan ini. Mungkin jika aku tidak mengenali orang yang aku cintai kini pada masa dan saat itu, mungkin mereka sudah bergelar pasangan sehati sekarang kan? mungkin..itu mungkin sahaja..aku juga yang bersalah dalam hal ini..bukan jodoh aku untuk mengenali dia dari awal...aku tidak cantik, aku tidak kaya, aku tidak hebat, aku tidak sempurna..banyak kekurangan yang ada pada diriku..Tapi, andaikan suatu hari nanti, aku pergi jauh dari dirimu..pergi ke suatu tempat yang menjemput aku untuk tinggal kekal abadi selamanya..selamanya..usah kau ratapi pemergian diriku..kerana mungkin sudah tiba saat untuk aku melepaskan kebahagiaan bagi dirimu...aku sangat2 merindui saat pertama kali aku mengenali dirinya..paling aku suka part skype with him until early morning..oh no,I'm really miss him:(

Tapi, aku tetap bersyukur pada Mu Tuhan, kerana Engkau telah mempertemukan aku dengan dia..walaupun pertemuan  ini tidak aku rancang, namun aku pasti semua ini adalah rencana yang telah Engkau aturkan buat kami berdua Tuhan. Aku pertaruhkan hidup aku dan masa depan aku untuk bersama dia..kerana aku mencintai dia dengan setulus hati aku. Engkau berkatilah perhubungan kami, Engkau lindungilah kami dalam kasih dan cinta antara kami, jauhkanlah kami dari perasaan saling membenci sebaliknya Engkau curahkan perasaan saling merindui di antara kami. Aku bersyukur juga kerana perhubungan kami telah direstui oleh kedua orang tua ku. Mereka tahu dan yakin apa yang terbaik bagi diriku...

Terima kasih juga Tuhan di atas penyertaan roh kudus Mu dalam persekutuan CF kami di gereja tadi. Aku berasa sangat gembira bila dapat bersekutu bersama rakan-rakan yang lain. Aku juga begitu tersentuh dengan firman yang disampaikan oleh Dom tadi. Begitu mendalam makna tersiratnya.

Kasih itu sabar, kasih itu murah hati, ia tidak cemburu. Ia tidak sombong. Ia tidak melakukan yang tidak sopan dan tidak mencari keuntungan diri sendiri. Ia tidak pemarah dan tidak menyimpan kesalahan orang lain. Ia tidak bersukacita karena ketidakadilan, tetapi kerana kebenaran. Ia menutupi segala sesuatu, mengharapkan segala sesuatu, sabar menanggung segala sesuatu. Amen.

1 KORINTUS 13: 4-7



"how great is our God..sing with me how great is our God, and all will sing how great, how great is our God....name above all name"



SELAMAT MALAM BAPA DI SYURGA

SELAMAT MALAM KELUARGA DI SANA

SELAMAT MALAM CINTA AKU BUAT SELAMANYA.



_MISS BRONA_

Thursday, 12 July 2012

"sesaat kau datang"

walaooooooo eyhhh..I fall in love with dis song!

"SESAAT KAU DATANG"




Sesaat Kau Datang
Sesaat Kau Hilang
Kemunculan dirimu
Penuh misteri
Kau Mendekat
Kau Menjauh
Kau tinggalkan diriku
Sesudahnya kau membuang
Mencampakkan aku
Its not that i dont love you
I just dont want to hurt you
I cant let go of all the good times we share together
I hate to be cold but i got to let you go
Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa
Nothings easy girl
Nothings easy girl
Aint nothings easy i hope you understand me girl
Nothings easy girl
Aint nothing in this world
Could ever compare to what we had
Whats gone
Sungguh kejamnya dirimu
Mengkhianati cinta yang ku semat di jiwa
Kau hancurkan segala harapan
Kau remukkan cinta yang telah kita bina
Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Jika sudah kau mencintai dia
Putuskan aku dengan baik caranya
Walaupun sakit hati ku rasa
Sesungguhnya aku tak rela
Kerna hatiku masih mencintai
Dirimu dengan sepenuh hati
Tapi ku ikhlas melepaskanmu
Karena aku manusia biasa
Tiada salahku kepada dirimu
Kau buatku sengsara
Kau buat kecewa
Ku Harap ada karma
Yang datang kepadamu kepadamu


My dear, Roedricall..I dedicate this song for you..but, I'm really hope that u'll not be like the guy in this video..just feels the lyrics of this song...

sesaat kau datang...sesaat kau hilang...sori darling sebab marah2 dan merajuk tak tentu pasal dengan darling petang tadi..I'm used to be a fool right?..huh..tapi terus terang la sayang cakap, sayang tidak mahu ada rahsia di antara kita berdua...treat me as ur girlfriend..because for sure, I'm really love you..only God knows how  much that I love you and only you...:(

Darling, I love you from the bottom of my heart!


see! how much i love all of the great moments that I have spend with u darl..hehe..masih simpan lagi ne tiket wayang pertama yang ditonton bersama my love one..I wish I can create and keep on remembering all of the sweet moments that I have with u darling..even, maybe one day, u're not will be mine:(..but, I'm always keep on thinking about u because I AM ALWAYS LOVE YOU!



GOOD NIGHT!

GOD BLESS ALL OF US. AMEN.



_MISS BRONA_


 



Wednesday, 11 July 2012

Good night from SHIN CHAN:)

Sopppp..sopp..soppp..

Seriously, GG was frustated!..Kami kalah dengan team OSCAR J1 dalam final game futsal petang tadi..kalah 4-0 lagi tu..walaoooo eyhhh!!..macam x percaya..tapi tak pa la, mungkin bukan rezeki GG kali ini, dapat naib johan pun GG dah bersyukur walaupun ada sedikit rasa kecewa menghimpit jiwa:(...kami bukan kalah dengan lawan yang sebenar, kami kalah kepada lawan yang pengecut!..mereka bawa masuk akak2 senior dalam team diorang..MANA ACIIIII MACAM TU!!..Apa2 pun, GG telah menunjukkan aksi yang terbaik dalam seluruh perlawanan dengan semangat bersatu padu yang paling menonjol di antara semua..tepukan untuk GG!..minggu depan ada KARNIVAL BOLA JARING 2012 pula..so, GG kenalah bersiap awal..mau pulun lagi kan..tapi, aku x mau ikut lah rasanya..setakat melengkapkan nama team tu boleh lah, tapi kalau mau main tu..bola jaring?? I'm surrender..buuuuu buuuuuu broneka! hahaha..aku x pandai la main bola jaring..seriously!

Buat sahabat/ classmate of GG, si een..semoga perjalanan dia balik ke Johor pada malam ini baik-baik saja. Kuatkanlah hati dia dalam menghadapi dugaan ini. Amen.

Tu ja lah mau cerita malam ne..mau tidur awal..esok ada BOLA KERANJANG..so nice isn't it?..Migrain aku datang balik pula malam ini..memang rasa mau pengsan ja rasa..dengan sakit pinggangnya, migrain lagi..fuhh..semoga pada hari esok aku akan sihat semula seperti biasa hendaknya.


My "SHIN CHAN": From Mr Zul (My classmate)..orang pertama yang menghadiahkan anak patung kartun kesukaan aku..gajah~~gajah~~~hehe..hadiah sebagai tanda minta maaf daripada dia la ne sebab membuatkan aku terjatuh dari kerusi..bikin malu ja peristiwa itu, apapun, aku dah maafkan dia..mana boleh marah lama-lama dengan kawan..1 kelas lagi pula tu kan...aku suka sangat dengan SHIN CHAN..comel gilakk..

Good Night from SHIN CHAN and BRONA:)

I love you all!

When you are at your weakest, God is strong. When you are down, God can lift you up. When all seems lost, God will help you win. Strength is available when you need it. Believe it, embrace it and rely on it.

Amen.



_MISS BRONA_

Tuesday, 10 July 2012

Coretan hati...

Tepat 11.55pm..5 mins to go..should I go to bed after that?..but, I'm not feels sleepy yet..damn, I'm such be more lazy this sem..arrggg!!

WAKE UP BRONEKA! WAKEEEE UPPP! WAKE UP FROM UR DREAM!

Sem 2 suda ne..mau masuk minggu ke-4 dah..x kan masih dalam mood malas2 lagi kn..what to do, everyday such a tired day for me...especially on THURSDAY..BASKETBALL makes me sucks!..

Tolonglah jangan merungut BRONEKA!..Mau dapat anugerah DEKAN lagi kan impian sem 2 ne?...YES!!..So, you have to struggle hard to get ur dream comes true Broneka!!

Pagi tadi betul2 enjoy dalam SENAMROBIK 1 MURID, 1 SUKAN, 1 MALAYSIA..1 jam bersenamrobik di bawah cahaya matahari memang sangat "menyeronokkan"..haizz..boleh tengok macam2 gelagat pensyarah dan para guru pelatih pagi tadi di padang. Petang pula, once again, GG ada match futsal..and once again..as u know,hehe..our team, GG, won the game! 2-0..

around of applause for GG!..ngee:)..yihaaaaaa!!!


 GG..GO-FIGHT-WIN!
 
Malam ne, makan lewat pula, menikmati nasi lemak ayam pada jam 10.30pm...hebat x? supper i guess..

hmm..petang tadi ada juga check harga flight ticket for this coming holiday around August..harga dah turun skit dah, tapi I don't have an enough money to book the ticket!..ggggeeeeeeraaaaammmmmm...elaun lambat lagi mau masukkkkk...kena berjimat cermat la nampaknya lepas ne..huh..mau suruh apak blikan flight ticket pun segan pula..sebab haritu dah ckap mau beli sndiri..feels guility if i ask him again.."Dad, may I borrow some money from u?"..err...Khamis ne kena hantar alamat sekolah untuk PBS dah pula..haiyaaa..memang nak x nak kena habiskan masa cuti raya 1 minggu di asrama tercinta la aku ne kalau macam ne...and then will be continue with my PBS at the nearer school..semoga cuti raya aku di asrama baik-baik saja la nanti...

Miss Lonely I will be..(..for sure, I will miss my family..and can't sleep all the night along..

so, ELAUN! OH MY ELAUN! tolonggglaahhh masuk cepat sikit! kasianla sama kami ne:(



My Lord, I just can't sleep..I need to talk to You..

Tuhan, aku mengucapkan syukur kepada Mu di atas segala berkat yang telah Kau berikan kepada kami pada hari ini. Entah mengapa pada malam ini, tiba-tiba hati aku terdetik untuk mengatakan bahawa aku benar-benar merindukan kasih Mu...Tuhan, aku tahu, Kau pasti mengerti apa yang aku alami pada masa ini..sukar untuk aku ungkapkan apa yang terpendam di dalam jiwa aku pada saat ini..aku dihimpit dengan rasa sayu, rasa merindu, rasa bersalah...apakah makna semua ini Tuhan? Adakah aku telah melakukan sesuatu yang salah mengikut ajaran Mu?...Aku rindukan mak..aku rindukan apak..aku rindukan adik-adik...kadang-kala perlu untuk aku belajar dengan lebih dalam lagi mengenai apakah erti sebenarnya sebuah kehidupan yang telah Kau berikan kepada kami dan bagaimana harus aku corakkannya supaya kehidupan aku akan menjadi sebuah diari yang indah untuk ditatapi pada masa akan datang...aku impikan sebuah kehidupan yang penuh dengan kebahagiaan dan kejayaan dalam hidup..dan untuk sesuatu yang pasti..aku tidak akan pernah meninggalkan Mu...aku percaya dengan kasih karuniaMu..

Tuhan, peganglah tangan aku..pimpinlah aku..jangan biarkan aku tersesat dalam menuju erti sebuah kehidupan yang seharusnya aku tunjangi dengan ajaranMu..begitu juga dengan keluarga aku..Kau pakai mereka Tuhan, Kau iring mereka..buat insan yang aku sayangi..my dear one..Kau lindungilah dia dalam segala pekerjaan yang dia lakukan. Berbahagialah mereka dengan berkatMu.

Segala puji dan mulia, dan hormat dan kuasa selamanya...hanya bagi Dia yang bertahta..Amen.


Terima kasih Tuhan:)

 


muka zaman muda dulu kala:)

 

Selamat malam dunia:)



_MISS BRONA_



Monday, 9 July 2012

GG and F.U.T.S.A.L

Petang tadi ada perlawanan futsal anjuran EXCO SUKAN DAN REKREASI IPG KAMPUS IPOH..

My class..semua join..girl2 ada 1 team..our team named GG..nice right?..Perlawanan pertama tadi GG menang 1-0..perlawanan ke-2 pun GG menang 1-0..syukur..hehe..esok ada lagi tau..kena bolos lagi tu gol! GG..GO FIGHT AND WIN GG!..tu trademark kiteorang..hihi..sorak jgn lawan la team kami..memang paling power dan paling manang antara semua..haha..

Kejohanan futsal kali ne, harap2 la GG boleh menawan kembali gelaran JUARA..wiwitt..we can do it!..lepas habis main, keluar makan pula bersama geng GG..sambil makan berbual dan berbincang pula tentang strategi untuk perlawanan esok hari...STRIKER??GOAL KEEPER?..and so on....

bha, mau cerita apa lagi ne....hmmm..hmm..macam dah tak da cerita lagi dah ne..hehe..
malam ne kena tidur awal..sebabnya esok ada SENAMROBIK 1 MURID 1 SUKAN 1 MALAYSIA..agar menyeronokkan juga bunyi nya kan..so, have to wake up early tomorrow and tonight should go to bed early too..mau calling2 dan mesej2 sama si darling malam ne pun x boleh sangat sebab sekarang masa kerja dia..x mau pula mengganggu..I miss him a lot!



so, would like to say a prayer to God..thanksgiving to Him for the blessings.

Amen.

Good night:)

Thursday, 5 July 2012

Kenapa aku CEMBURU?

kadang-kala, sukar untuk kita meramal apa yang difikir oleh insan yang kita sayang..sukar untuk kita mengerti apa yang dipendam di dalam hatinya...tapi mengapa mesti harus ada rasa cemburu dalam diri aku ini?

KENAPA? KENAPA? KENAPA?...

Dia tidak pun menyakiti hati aku..dia tidak pun menguris perasaan aku..tapi mengapa harus aku wujudkan rasa cemburu dan syak wasangka buruk terhadap dirinya?

arrghh...aku harus buang perasaan itu..aku tidak boleh terus begini..aku harus percaya dengan kesetiaannya pada aku...bila tiba masanya nanti, pasti akan terbukti juga jika apa yang aku sangkakan itu benar..namun, jika sangkaan aku itu salah dan ia hanya perasaan aku sahaja, aku berharap agar perhubungan kita tetap berpanjangan..aku minta maaf padamu cinta jika aku salah..

Aku terlalu sayang pada dia..aku sangat perlu kan dia..aku harap dia mengerti..


Sekadar nukilan di waktu senja...sekadar luahan hati yang dipendam..

Cintaku..janganlah kau pernah berubah hati..Aku sangat sayang padamu:)






_Miss Brona_