Saturday, 27 April 2013

Nukilan 2013 (1)

kadang-kadang...
kita akan merasakan bahawa diri kita yang paling gah...
kadang-kadang...
kita akan merasakan bahawa diri kita yang paling hebat...
kadang-kadang...
kita akan merasakan bahawa diri kita yang paling kuat...

tapi...
tetapi....
tapi...
tetapi....

pernahkah kita cuba meninjau diri kita sendiri?
di mana kelemahan kita ini?
insan yang kerdil?
insan yang penuh dengan dilema?

kenapa?

kerana kita bukanlah insan yang sempurna....

sayu..pilu..sembilu..hati diriku..

di sebalik mata terselindung seribu satu rahsia yang mungkin tidak ada jawapan muktamadnya.
 
Nukilan: Miss Brona 2013
 

Friday, 5 April 2013

Mood touching!

fuhh..nampaknya sudah lama x update blog ne..huh..macam berhabuk dah..dah ada sarang labah2..tapi nak buat macam mana, terlalu busy..busy sebab apa? A.ss.ign.ment..
jadual 1 minggu ne memang betul2 padat..berapa hari berturut2 dah asyik tdur 3-4 pagi mcm tu..then kena bangun pula jam 7pg utk turun kelas..haizz..mana tak makin naik aku punya migrain ne..paling teruk bila terpaksa juga menanggung rasa sakit dlm mulut yg terkoyakk..mak aii..gila sakit..x boleh menjamah nikmat nasi utk beberapa hari..jelesss giler tgk kawan3 makan nasi..haha..
 
walau apa pun yang terjadi dan telah terjadi, aku tetap mengucapkan syukur di atas berkat yang Tuhan berikan. kerana Dia dan demi Dia, aku berjaya siapkan  3 assignment ..yihaaa..thanks God..!
 
sekarang kena fokus untuk siapkan satu lagi assignment..iaitu, ANATOMI DAN FISIOLOGI..don't think too much..just do it and struggle for it Brona!..yes..I can do it!..lepas submit yang assignment PJ tu, kena focus siapkan laporan BIG dan PBS pula..berkulattt dh report BIG kelas kami..sebab aku tak buat2 lagi..hee..sori geng kili2 team..:(
 
Hari ne terlajak tidur petang..tidur dari jam 4 lebih petang..sakli tap tap tap..bangun tengok jam 9pm dh..haha..oversleep..but I think it's ok rite..hee.

Selamat malam rakan2 pembaca blog Miss Brona..maafkan andai terdapat tutur kata dan bicara serta tingkah laku saya yg tidak menyenangkan anda.

lupakan apa yang telah terjadi..buka lembaran yang baru dan lebih bermakna..
mungkin aku tak layak digelar 'sahabat baik' kau..
apa-apa pun, aku ingin ucapkan terima kasih di atas memori indah persahabatan kita yang pernah terjalin dulu..
 
(mood touching gilerr)
 
_MISS BRONA_